Amerikaanse vrouw wordt ontslagen om medicinale marihuana

door:
In de Verenigde Staten is het steeds gebruikelijker: een jointje rollen als medicijn. Zo ook voor Cristina Barbuto, een vrouw uit Massachusetts die aan de ziekte van Crohn lijdt. Omdat ze door de ziekte geen eetlust heeft, gebruikt ze medicinale marihuana om honger op te wekken en zo op gewicht te blijven. High wordt ze er niet van. Toch had haar werkgever twijfels en ontsloeg haar al op de eerste dag.

Barbuto had al tijdens het sollicitatiegesprek aangegeven dat ze medicinale marihuana gebruikte en dat ze daarvoor een certificaat had van haar dokter. Geen probleem, aldus het bedrijf. Barbuto werd aangenomen, maar moest op de eerste dag een drugstest ondergaan, waaruit bleek dat ze -surprise!- marihuana had gebruikt. Daarop werd ze ontslagen. De wet van Massachusetts zegt namelijk dat werkgevers het gebruik van drugs, waaronder (medicinale) marihuana, mogen verbieden op de werkvloer.
Barbuto liet het er niet bij zitten en heeft een klacht ingediend bij de Massachusetts Commission Against Discrimination. Het is de eerste zaak in de staat die over medicinale marihuana gaat, omdat het een relatief nieuw fenomeen is.

En omdat het een nieuw fenomeen is, is de wetgeving ook wat lastig. Sommige staten, zoals Delaware en Arizona, verbieden het om een werknemer te ontslaan die een dokterscertificaat heeft om medicinale marihuana te gebruiken. Andere staten, zoals Californië, maken het werkgevers wel mogelijk om hun blowende werknemers op straat te gooien, zelfs als ze in het bezit zijn van een certificaat. De state law van Massachusetts zwijgt op dit gebied, en maakt het alleen mogelijk om de drug zelf op de werkvloer te verbieden.
Een ander probleem vormt het feit dat de state law en de federal law van elkaar kunnen verschillen. Niet alle bedrijven moeten zich aan het recht van de staat houden. Als een bedrijf federale contracten gebruikt, is het federale recht van toepassing. En de federale drugswetten verbieden het gebruik van marihuana, ongeacht het lokale recht van de staat. Ook zijn er bedrijven die zich vrijwillig aan de federale wetgeving houden en de state law niet in acht nemen. Oftewel: de werkgever heeft het voor het zeggen. 

Barbuto hoopt met haar klacht de aandacht te vestigen op deze problematiek en medepatiënten te beschermen. Ze heeft bijstand van twee advocatenkantoren, de een gespecialiseerd in arbeidsrecht, de andere in ‘emerging marijuana issues’.