Nederlandse voetbalhooligans opgepakt in België

door:
De voetbalfans uit Nederland zijn zaterdag tijdelijk opgepakt in België. Omdat ze tijdens een wedstrijd in Geel van plan waren rellen te schoppen. Ze hadden waarschijnlijk nog een ruzie uit te vechten die was ontstaan na een wedstrijd in Sittard in september.

De fans van Roda JC en Fortuna Sittard waren bij een wedstrijd tussen de Belgische clubs ASV Geel en Eupen. Roda JC heeft banden met Eupen en Fortuna met ASV Geel. 

Agenten hadden lucht gekregen van de ruzie tussen de Nederlandse supporters en heeft daarom extra mankracht ingezet. Na de wedstrijd moesten alle supporters van beide clubs gescheiden het stadion verlaten. Toch probeerde de Roda aanhangers bij het andere vak te komen.

De agenten hebben de aanhangers begeleid naar de bussen en de bussen hebben een tijdje escorte kregen van de politie. 

Onderweg stopten de vermoedelijke Roda supporters twee keer bij een parkeerplaats langs de snelweg en vernielden ze daar dingen. Ze staken onder meer een vuilnisbak in de brand.

In Tongeren werden ze tijdelijk opgepakt en schreef de politie hun namen op. Er is een grote kans dat de relschoppers een stadionverbod krijgen in België. 

Lees meer over

belgië
voetbal
Hooligans