?Tieneridool Bieber opgepakt

door:
Het Canadese popidool Justin Bieber is opgepakt voor straatracen en rijden onder invloed. De politie van Miami verspreidde de bovenstaande portretfoto van Bieber en een rechter in Florida heeft de borgsom bepaald op 2500,- dollar. De rechtszaak werd live in de Verenigde Staten uitgezonden. Nadat hij de borgsom had betaald, werd hij donderdagavond weer vrijgelaten.

Volgens Amerikaanse media reed hij in een gehuurdeLamborghini door de stad waar hij al een paar dagen verblijft. Bieber werdgearresteerd om 04.11 plaatselijke tijd (10.11 uur Nederlandse tijd). Na eerstin een politiecommissariaat te hebben vertoefd, is Bieber later op de dag naarde gevangenis van Miami-Dade overgebracht, meldden meerdere media.

Volgens het ABC News heeft de popzanger bekend bier,marihuana en voorgeschreven geneesmiddelen tot zich te hebben genomen. De krantMiami Herald meldde dat Bieber ‘de hele dag bier had gedronken, marihuana hadgerookt en antidepressiva had geslikt.’ De politieagenten werden vervloekt enbotsten op ‘geweldloze weerstand’.

De zanger had geen geldig rijbewijs, want dat van de staatGeorgia was verlopen.
In de Lamborghini had hij gezelschap van een jonge vrouw wier identiteit dewoordvoerder ‘niet kon mededelen’. Het betrof niet artieste Selena Gomez, metwie de Canadese zanger volgens de pers een tumulteuze relatie heeft.

De andere deelnemer aan de straatrace was rapper Khalil AmirSharieff, afkomstig uit Californië. Ineen woonwijk bedraagt de maximumsnelheid 30 mijl per uur, terwijl Bieber 55 tot60 reed.

Aangezien Justins arrestatie de mediawereld op zijngrondvesten deed daveren, werd de rechtszaak live uitgezonden. Op de tv-beeldenwas te zien hoe de 19-jarige een rood gevangenisplunje droeg en er niet inslaagde stil te zitten. Voor de andere arrestant werd de borgsom vastgelegd op1.000 dollar.

Bieber heeft al vaker te maken gehad met de politie. Zo zou hijhet huis van zijn buren in Los Angeles hebben bekogeld met eieren en is er inzijn huis iemand aangehouden met cocaïne op zak. Ook klagen buren dat hijregelmatig roekeloos door de buurt racet. 

Lees meer over

vs
idool
Miami