Mishandeling? Vals alarm!

door:
Eerder deze maand deed een 20-jarige vrouw uit IJmuiden aangifte van mishandeling door een groep van zes mannen. Zij beweerde dat deze mannen haar hadden mishandeld. Maar toen de politie aan haar verhaal twijfelde en haar ondervroeg, bleek zij te liegen.

Volgens de vrouw kreeg zij op vrijdagavond 4 oktober een heftige discussie met twee mannen (waarschijnlijk van Noord-Afrikaanse afkomst) in een bus op weg naar Haarlem. Toen zij uitstapte bij de halte Minahassastraat aan de Rijksstraatweg in Haarlem en op de kruising Rijksstraatweg-Planetenlaan aankwam, werd zij opgewacht door vier mannen die hoorden bij de twee mannen uit de bus. Vervolgens zouden ze haar hebben mishandeld.

Deze zaak heeft gezorgd voor veel discussies in de samenleving en zelfs in de politiek. Zo hebben de PVV-leden Wilders, Van Klaveren en Helders Kamervragen gesteld aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de minister van Justitie over de groepsmishandeling.

De politie deed een uitgebreid onderzoek en heeft fors geïnvesteerd in deze zaak. Er werd onder andere een passantenonderzoek gehouden om te ontdekken wat er precies was gebeurd. Daarnaast spoorde de politie getuigen op en zijn diverse camerabeelden opgevraagd en bekeken.

De resultaten van het passantenonderzoek, de getuigenverklaringen en de camerabeelden stemden alle drie niet overeen met het verhaal van de vrouw. Hierop werd de vrouw gehoord door de politie. Uiteindelijk bekende zij dat de aangifte die zij had gedaan vals was.

Het doen van een valse aangifte is een strafbaar feit. De politie heeft zich echter nog niet uitgesproken over een mogelijke sanctie voor de vrouw. Als de politie het dossier heeft opgemaakt, bepaalt het Openbaar Ministerie of er consequenties zullen komen voor de vrouw. Waarschijnlijk zal de vrouw hier een boete voor moeten betalen.

Lees meer over

Mishandeling
Valse aangifte