Ontmoet de Commissie: Daniel Osorno Van Wissen (redactielid)

Door: Daniel Osorno van Wissen

Studenten!

Aan mij nu de eer om een kort verhaal over mijzelf te vertellen. Mijn naam is Daniel Osorno van Wissen. Ik ben 23 jaar oud en studeer momenteel rechtsgeleerdheid en filosofie aan de Erasmus universiteit Rotterdam. Ik ben oorspronkelijk geboren in Latijns-Amerika, om specifiek te zijn het wel befaamde Colombia. Niet alleen befaamd door de prachtige vrouwen, maar ook uiteraard door mijnheer Escobar. Maar goed we hebben het nu heel even over mij. Ongeveer 10 jaar geleden besloot ik om me van het warme paradijs te distantiƫren om dit koude kikkereilandje te bestormen. U zult mij waarschijnlijk als gek bestempelen dat ik Nederland verkies boven de hitte, maar ik heb tot op heden nog steeds geen spijt.

Deze kleine jongen – de gemiddelde Nederlander is namelijk groter dan ik – is zeer energiek en draagt veel passie en visie in zich, vaak gekenmerkt als idyllisch. Naast mijn affiniteit met sporten, zeilen en tot laat in de kroeg staan, spreekt het voor zich dat ik veel affiniteit heb met schrijven en uiteraard ook met lezen.

Het afgelopen jaar heb ik met genoegen de “Blended” Eurekaweek mogen organiseren. Helaas niet de Eurekaweek zoals eenieder gewend is. Uiteindelijk hebben we als Eurekaweekbestuur na drie pogingen – vanwege meermaals veranderende en strenger geworden maatregelen – toch een mooie Eurekaweek in elkaar mogen zetten. Een groot gedeelte van het evenement vond online plaats. Daarnaast werden nieuwe studenten in de gelegenheid gesteld om gedurende een dag elkaar te ontmoeten in Rotterdam. Met meer dan 4000 deelnemers hebben wij alle coronamaatregelen goed weten te handhaven.

Binnen het Eurekaweekbestuur, bestaande uit negen man, heb ik de functie marketing mogen bekleden. Het is duidelijk dat je niet altijd een creatieve opleiding hoeft te volgen om de functie marketing je eigen te maken. Wellicht dat Callista, de commissaris marketing van de JFR, zich inmiddels bij mijn mening aan kan sluiten. Het feit dat wij – rechtenstudenten – ons bezighouden met lettertjes, maakt het altijd spannend en uitdagend om creatief te zijn in grafische zaken. Als commissaris marketing heb ik binnen de Eurekaweek het afgelopen jaar een zeer bijzonder takenpakket aan moeten nemen. Als u hier meer over wilt weten, spreek me vooral aan.

Dit jaar heb ik dus dan besloten om binnen de JFR – in het bijzonder de redactiecommissie – actief lid te worden. Mijn ambitie voor het schrijven is verweven met mijn ambitie om later in de schoenen van een advocaat te staan. Mijn interesses voor het schrijven liggen in onder andere politiek-maatschappelijke kwesties, (internationale) ondernemingen zoals Apple, Shell en Tesla. Eveneens ben ik zeer geĆÆnteresseerd in kunstmatige intelligentie – ik ben bijvoorbeeld groot fan van Elon Musk –, beleggen en muziek.

Ik koester de verwachting om samen met de rest van de commissie u later – met prachtige artikelen – te mogen amuseren.