Ontmoet de commissie: Sophie de Haan (hoofdredacteur)

Door: Sophie de Haan

Hai hai!

Dat is de nieuwe begroeting binnen onze redactiecommissie. Als je deze begroeting nog niet begrijpt, kijk dan vooral Børing van Klikbeet. Dan wordt het duidelijk!

Mijn naam is Sophie de Haan. Ik ben 22 jaar oud en derdejaars rechtenstudent. Dit jaar zal ik de functie van voorzitter vervullen binnen de redactiecommissie. De redactiecommissie schrijft (juridische) artikelen voor studenten, door studenten. Fiat Justitia is het digitale blad van de redactiecommissie en ontwikkelt zich elk jaar steeds verder. Ik ben heel enthousiast om aan de slag te gaan als voorzitter!

Normaal gesproken schrijven redactieleden voor het grootste deel zelfstandig. Onze commissie is daarmee een behoorlijk zelfstandige commissie. Echter, ik wil ons dit jaar zoveel mogelijk verbinden. Een hechte commissie is niet alleen prettig voor de samenwerking, maar ook een waardevolle toevoeging aan het studentenleven. Altijd, maar al helemaal in deze gekke tijden met corona.

Vorig jaar was ik redactielid bij de commissie en dit jaar ben ik vereerd dat ik de ruimte krijg de redactiecommissie tot een nog hoger niveau te tillen.

Mijn commissieleden zijn geweldig en reuze enthousiast om aan de slag te gaan, wat resulteert in een mega gezellige en productieve samenwerking.

U kunt mooie dingen gaan verwachten. Allereerst zullen we het studiejaar met Fiat starten met kennismakingsartikelen zoals deze, om een idee te krijgen wie wij eigenlijk zijn. Een verhaal bij de auteur is naar mijn mening een waardevolle toevoeging.

Vorig jaar heb ik de infographics opgezet en de redactiecommissie zal deze dit jaar nog verder uitbreiden. Ook gaan we ons best doen om arrestenclips voor de derdejaarsstudenten van de grond te krijgen. Verder zullen de podcasts, die vorig jaar zijn opgezet, worden ontwikkeld en gaan we niet alleen belangrijke sprekers interviewen, maar ook bijvoorbeeld het bestuur van JFR. En uiteraard tweemaal per week de artikelen van onze commissieleden.

Na even kort belicht te hebben wat u dit jaar kunt verwachten, zal ik wat over mijzelf vertellen. Ik ben echt een wielrengekkie en houd dus ontzettend van wielrennen. Zelfs tijdens het studeren fiets ik vaak op mijn fietstrainer. U kunt mij altijd vinden op de fiets, tenzij ik mij inzet voor de redactiecommissie of wanneer ik met andere mensen ben. Momenteel fiets ik dus ook gezellig mee met de Tour de France op mijn fietstrainer. Het maakt mij blij en geeft mij energie!

Ik woon nu ruime tijd in Rotterdam en heb het hier erg naar mijn zin. Naast wielrennen en studeren, vind ik het leuk om mijn Spaans verder te ontwikkelen, met vrienden af te spreken en houd ik van wandelen en muziek luisteren. Ik ben altijd ontzettend actief en vind het daarom ook heel prettig om mijn energie te stoppen in iets nuttigs, zoals de redactiecommissie. Samen gaan wij er als redactiecommissie een gezellig, fijn, maar vooral leerzaam jaar van maken!

Spreek me mij gerust aan voor een praatje. Dat vind ik altijd gezellig. U zult mij vast nog regelmatig - Coronaproof - bij de JFR vinden, of natuurlijk op de fiets. 

Tot gauw!

Sophie de Haan