Vrouwenhandelaar Saban B. krijgt fors lager straf

door:
De beruchte vrouwenhandelaar Saban B. en zijn handlanger Bekir I. hebben in hoger beroep een fors lagere straf gekregen meldt persbureau Novum. Het Arnhemse gerechtshof veroordeelde hen beiden tot twee jaar en acht maanden cel voor een poging tot zware mishandeling en mensenhandel.

Wat vooraf ging

In 2006 waren beide mannen betrokken bij een mishandeling van twee mannen in een Amsterdamse internetwinkel. Dit incident werd door een bewakingscamera vastgelegd. In 2010 werd B. in een andere strafzaak veroordeeld tot zeven jaar en negen maanden voor onder meer vrouwenhandel en het in de prostitutie dwingen, uitbuiten en gebruiken van grof geweld tegen vrouwen. Volgens bronnen zou B. van 2000 tot 2004 ruim 120 vrouwen tot prostitutie hebben gedwongen. Begin dit jaar werd hij ook al veroordeeld tot het betalen van 2,3 miljoen euro aan de Nederlandse Staat. Dit bedrag is gebaseerd op inkomsten die B. en zijn handlangers de afgelopen jaren verkregen door handel in en uitbuiting van vrouwen. Op 24 september 2013 heeft justitie in de onderhavige zaak in Hoger Beroep zeven jaar celstraf geëist tegen Saban B. wegen een dubbele moordpoging en poging tot vrouwenhandel. De 32-jarige B. werd eerder door de rechtbank in Arnhem tot acht jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Er even tussenuit

Tussen alle rechtszaken door nam B. in 2009 de benen tijdens een verlof om zijn pasgeboren kindje te bezoeken. Dit uitstapje leidde naar Turkije waar hij vervolgens in de badplaats Antalya een discotheek runde. In 2010 werd B. dan toch aangehouden in een Turks onderzoek naar afpersing en witwaspraktijken, maar hij kon later weer gaan omdat Turkije geen onderdanen uitlevert.

Wat nu?

Vandaag (8 oktober 2013) heeft, de nog steeds voortvluchtige, Saban B. en zijn handlanger Bekir I. in hoger beroep een fors lagere straf gekregen. Waar de eis in Hoger Beroep nog 7 jaar was lijken zij er nu vanaf te komen met 2 jaar en 8 maanden. Saban B. die vorig jaar door Nu.nl nog werd betiteld als een meedogenloze, zeer gewelddadige uitbuiter van tientallen vrouwen die opereerde als leider van een bende, die vrouwen in de prostitutie exploiteerde, zal ongetwijfeld opgelucht ademhalen terwijl hij misschien wel van een drankje geniet in een nieuwe Turkse discotheek.